Film z nieruchomą klatką

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

O czym myślisz,
starcze w przekrzywionym turbanie,
gdy duch zasypuje studnię,
z której czerpałeś wodę?
Milczysz.
Rozkładasz wachlarz z kości słoniowej,
spierzchnięte usta szukają napisu
wydrapanego w tęsknocie.
Milczysz.

Drętwiejąca ręka rozsypuje różę pustyni.
- Znaleziona na pokuszenie. Już nie zaznam jej smaku!
Wybrałem wędrówkę z nomadami, przygodne kobiety
pachniały wiatrem, tylko cień kładł się coraz dłuższy.
Pominąłeś.

Wielbłądy czekają.




https://www.google.pl/sea...143&bih=709&tbm