Strona 1 z 1

rzeźba

: pt 18 sie, 2017
autor: Latima
siedział na progu
z kikutami nóg
i niedoskonałymi skrzydłami

już nie odleci

będzie kłuł w oczy
estetów
podśpiewujących piosenkę o miłości bez granic
nawet dewotki ze skłonnością
do miłosierdzia

etat stróża lub kochanka wymaga jednak
określonych walorów


przypatrywałam się długo
szukając podobieństwa
w kalectwie

wydął wzgardliwie usta