Finał

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

Mogliśmy snuć domysły, poplątane kolorowe nici,
ale tak szybko pojawiły się szpikulce między
słowami. To świadome kaleczenie miejsc
najczulszych, żeby ciało zaniechało obrony.

Nie rozumiałeś, że na plaza de toros pikador rozjusza
byka, wtedy publika wstrzymuje oddech. Nie on
triumfuje, jest pionkiem. Muleta i ucho pokonanego
należą do najlepszego matadora. Przegrani łykają gorycz,

ale to korrida. Podjęliśmy grę. Teraz ze stopami wbitymi
w piasek, ze skoliozą, z nieopatrzonymi ranami

tracimy pamięć