rozmowy z Bogiem

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bożena
Posty: 5397
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: Bożena »

I

dlaczego stworzyłeś ból

przecież świat mógłby
bez niego istnieć
lepszy
o całe niebo

dlaczego

chyba byś mógł
sprawić od czasu do czasu
cud

II

zawiesiłeś po potopie tęczowy łuk
na znak przymierza
lecz wciąż grzeszymy

coraz silniejszy Rahab
w odmętach mórz kryje przeznaczenie
posyłając je między ludzi

tylko w księgach
święty Jerzy zwyciężył
zło
ma się całkiem nieźle
ten co przejrzał

ślepy los


III

wymyśliłeś pechową gwiazdę
przeznaczona dla mnie
świeci najjaśniej
życie dowodzi że czepek przy narodzinach
to fizjologia
ale miło było sądzić
inaczej

do kolejnej straty
i nowego cierpienia
przez które wiedzie droga
do domu
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Bożena, łącznie zmieniany 1 raz.
Miłość - to wariactwo. Lecz tylko idioci nie wariują.