Strona 1 z 1

śmierć Euridice

: śr 23 lut, 2011
autor: Bożena
wieczorne obietnice
rano pachną inaczej
przezroczyście

znowu spadł śnieg
zakrył brzydotę
zabrał smród rozrzuconych śmieci
święci śnieżkami rzucają
w bałwany
a Teofanie znakują świat
miłością w zasięgu

tak trudno spełnić
jestem Euridice