migawka z przełęczy Salmopolskiej- Biały Krzyż

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bożena
Posty: 5397
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: Bożena »

zmęczony
topi myśli w kuflu z piwem
czasem przyśnie
w czarnej izbie ciepło
jak zwykle
skwierczą żywiczne polana
grzeją się turyści

czasem do nich zagada

panocku
miałem sześć hektarów i etat w piekarni
nietrudno było dzieciska wykarmić
świnkę się uchowało i krówkę
nagle rzuca
samotności panocku
nie życzę nikomu

kufel zdaje się zbyt ciężki

dziś turyści jacyś inni
szkoda gadać
(coraz rzadziej ma śmiałość - kiedyś to się nawet i przysiadał)
panocku
pozamiatane
już prawie pozamiatane

drewniana karczma pod białym krzyżem
świadkiem dzielenia sie słowem
jak chlebem powszednim
Ostatnio zmieniony ndz 05 lut, 2012 przez Bożena, łącznie zmieniany 1 raz.
Miłość - to wariactwo. Lecz tylko idioci nie wariują.