moja turnia

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bożena
Posty: 5397
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: Bożena »

jedną nogą szukam podparcia
wczepiam palce w plecy
już splątana ciałem skała
traci siłę
a ja balansując środkiem
utrzymuję nad powierzchnią głowę

we śnie
wciąż lekka
niesiona nad ulicą
zaglądam do okien
wącham ciepły chleb
smarowany miodem
na przeżycie
plan
lewa ręka w górze
chwyta mocny hak
przeciągając linę
na swoją stronę

przede mną igielnica i kres
przecież każda noc kończy się świtem
Miłość - to wariactwo. Lecz tylko idioci nie wariują.