Strona 1 z 1

pajęczyna

: śr 11 cze, 2014
autor: Bożena
między podjęciem decyzji a kwiecistą łąką
minowe pole
kark sztywnieje i ciśnienie przeskakuje
przez coraz wyższe płotki
najchętniej tłukłaby głową o ścianę
lecz musi wystarczyć wbijanie paznokci

zawsze w zasięgu wzroku
więc sięgała
mimochodem gdy sen reglamentowano
wtedy ciężar tracił na wadze
a śmiech jak z rękawa

kolejny wybuch pod czaszką
naruszył sieć

nawet czarna dziura ma dno