Strona 1 z 1

między gwizdem kul a życiem

: śr 11 cze, 2014
autor: Bożena
świat od początku do dziś
na krawędzi
mimo potopu czterej jeźdźcy
w dobrej formie
rozmnożone wizje apokalipsy
plączą się po ziemi
a rasa ludzka wciąż jak ślepiec
wpada w coraz to nowe pułapki

na nic
kolejni święci na ołtarzach
wyciągają ręce błogosławiąc
poddających się
nie szanuje nikt

dobra matka
nie usłyszy płaczu dziecka
zaciskając dłonie w pięść