Strona 1 z 1

Judytę od raju dzieli wysoka brama

: pn 18 sie, 2014
autor: Bożena
klucz w genotypie
musi odnaleźć go pośród rupieci
przyzwyczajeń zgromadzonych przez lata

i jeszcze dwa solidne kroki
by mogła cieszyć się zapachem
bez lęku zajrzeć w oczy

spogląda przez szpary w murze
jakby chciała się przecisnąć