Strona 1 z 1

i co dalej

: pt 19 wrz, 2014
autor: Bożena
coraz trudniej razem
szybować w deszcz
na policzkach
nie pomagają modlitwy
akumulator siada
trzeba się umieć godzić
z kolejnymi twarzami

niewypowiedziane
zasłonięte skromnie rzęsami
niektóre włożyły szpilki do pidżamy
i czekają aż jutro
przetrze powieki
przeciągnie się i wyskoczy z ciepłej pościeli
otworzy okna na oścież
rozciągając nowy widok