Strona 1 z 1

podstarzała samotność

: czw 06 lis, 2014
autor: Bożena
w jej świat
nie wpuszczano obcych
(nie licząc kilku wyjątków)
lubiła przekomarzać się z zegarem
na wszystko przyjdzie pora

więc czekała

dziś pustynnieje
przygaszonym światłem
siwych włosów

szarzejący horyzont
nad wyschniętą samotnią
krzyczy
na wszystko za późno

nieobecność kładzie się cieniem
na samotne anioły