Strona 1 z 1

Wiersze rozsypane na rabatkach

: pt 04 mar, 2011
autor: Maria
Wierszy pisanie

Myśli poplątane tobie tylko znane
kręcą się na osi niczym karuzela,
perłą czasem skrycie toczą się przez życie,
coraz rzadziej uśmiech gości rozwesela.

Pytasz odpowiadasz do rymu poskładasz
a one z niebycia w bieli gdzieś w ukryciu
pohukują rytmem niby z sowich gniazd.
Kiedy chcesz wyrzucić - nagle jest odkrycie,
krzyczą niczym ptaki lecąc pod swój dach.
Podsufitka pęka - co wybrać i jak?

Sprzątanie pisanie za oknem mol - dranie
z transparentem gitar i nagle ?digital?
nawet kruk lecący kracze - to nie tak.

A jeśli ktoś zapyta ? odpowiem po cichu
ja tylko się słowem bawię.