Strona 1 z 1

Pożegnanie

: wt 22 mar, 2011
autor: Maria
Pożegnanie

chciałabym tobie zanieść kosz czereśni
biegnąc po śniegu a ty toniesz w pieśniach
czekam więc znowu kolejnego września
i ciągle nie śmiem

gdy konstelacja przychylnością grzeszy
na przekór wszelkim istniejącym rzeczom
wiodę ku górze oczy - nie zaprzeczam
aż po katechizm

żegnam choć proszę zostań jedną chwilę
wiedz że ostatnie - będzie bardzo miło
małą herbatkę wspólnie choć banalnie
na pożegnanie

: pn 04 lis, 2019
autor: babajaga
ciekawe pożegnanie strofa soficką - świetnie mario