Strona 1 z 1

Droga po przebyciu której zapada milczenia

: śr 06 lip, 2011
autor: Maria
jest
wciąż przede mną

wyboista spękana

z milczącym Bogiem
drewnianym
krzyżem na rogatkach
bez ludzkiej cierpliwości
na Anioł Pański

podwójnym zaciekawieniem
na ramieniu
liże bezpańskie sny na zapas
ostatniej chwili
bezgłośnego konania

gdy będzie za mną
zniczem
zapłonie