Wiersze rozsypane na rabatkach

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Maria
Posty: 7795
Rejestracja: ndz 05 wrz, 2010

Post autor: Maria »

Wierszy pisanie

Myśli poplątane tobie tylko znane
kręcą się na osi niczym karuzela,
perłą czasem skrycie toczą się przez życie,
coraz rzadziej uśmiech gości rozwesela.

Pytasz odpowiadasz do rymu poskładasz
a one z niebycia w bieli gdzieś w ukryciu
pohukują rytmem niby z sowich gniazd.
Kiedy chcesz wyrzucić - nagle jest odkrycie,
krzyczą niczym ptaki lecąc pod swój dach.
Podsufitka pęka - co wybrać i jak?

Sprzątanie pisanie za oknem mol - dranie
z transparentem gitar i nagle ?digital?
nawet kruk lecący kracze - to nie tak.

A jeśli ktoś zapyta ? odpowiem po cichu
ja tylko się słowem bawię.
Nie myśl głośno, obudzisz uśpione.