Koksagiz

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Maria
Posty: 7795
Rejestracja: ndz 05 wrz, 2010

Post autor: Maria »

Koksagiz
wiem - gdzieś istnieją drugie cztery ściany
w których podobno ty próbom poddany
świat nasz malujesz zawsze jedną kreską
jakże niebieską

toń Balatonu ze spokojną falą
brzeżnym zakolem krzykiem mew zuchwałych
zachwycająca ziemia-niebo limes
zaraz odpłyniesz

zamykam oczy wygłodzone ciebie
jakaś nieznana w wyobraźni grzebie
moc pojednania i szeptu czułego
oby nie Kali'ego

wtem dotyk lekki jedyny na świecie
ciepłem twej skóry w anielskim zachwycie
kładziesz kameę i wierzymy święcie
w elfów zaklęcie

tak płynęliśmy po horyzont marzeń
nicią Ananke coś sobie kojarzę
skrzydła Morfeusz zbyt mocno rozpostarł
czy to już wiosna

wtedy pół-okiem otwieram powiekę
rękę podaję myśląc że tu czekasz
a tu mi frunie miast ciepła ekstazy
kwiatek koksagiz.
Nie myśl głośno, obudzisz uśpione.