Plotka morderczyni

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Maria
Posty: 7795
Rejestracja: ndz 05 wrz, 2010

Post autor: Maria »

Plotka morderczyni
kiedy historia stanie na baczność
zaciśnie usta kłamstwom zbiorowym
oczy szeroko i ostro żachnąć
będzie potrafić na fałszu słowa

przecież dowodów żadnych i nigdy
a siejesz z wiatrem niesione bzdury
na powielaczu rozmnażasz krzywdy
echo unosi obraz ponury

mówią nieprawda ma krótkie ma nogi
a jednak na niej bazę oparli
mydlaną bańką niósł wiatr złowrogi
owoc wszystkiego nadali diabli
Nie myśl głośno, obudzisz uśpione.