Rozkaz milczenia

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Maria
Posty: 7795
Rejestracja: ndz 05 wrz, 2010

Post autor: Maria »

Rozkaz milczenia

jednego słowa jesteś treścią
na które jeszczem nie gotowa
kiedy otulasz swą miłością
wszystko tańczące jest od nowa

wystarczy tylko twe spojrzenie
a wspomnień moc rozkwita z pąków
silniejsze są od smaku chili
i nie przeszkadza im rozłąka

w skupieniu milcząc dusza pląsa
słyszy te dźwięki piasek plaży
dotyk motyla śmiech spod wąsa
muskanie lekkie wciąż po twarzy

na zawsze milczeć - my ten rozkaz
przyjąć musimy bez wahania
i pielęgnować nie na pokaz
chwile bezcenne te z rozstania

by w dalszym życiu wracać do nich
brać siłę na następne dni
a dotyk warg twoich i moich
w pamięci pozostanie mi.

[size=99px]tekst ten jest na wrzucie wykonany przez Darka Masłowskiego[/size]
Nie myśl głośno, obudzisz uśpione.