Wystarczy zamknąć oczy

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elżbieta
Posty: 327
Rejestracja: pt 21 sie, 2009
Lokalizacja: pomorze

Post autor: elżbieta »

bądź w zielonej dolinie gdzie nasz dąb admirał
gdzie pies przyjaciel pod cisem
taras w zaległych liściach i niedopite jesienią
wino z czarnych porzeczek
dojadę pojutrze

zimowe słowa pozbieram między kartkami
rozsypię zaczekam aż dojrzeją
myślą podróżną dotrę do końskiej drogi w lesie
stamtąd brzegiem jeziora już blisko
do ciebie - bez ciebie

dokończę niewypowiedziane
poskładam niedokończone
odnajdę to co ważne - co jeszcze nazwy nie ma