...Ireneusz Iredyński

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Mithril

Post autor: Mithril »

Renesans



Renesans twoich bioder dla mych rąk
renesans ust twoich dla moich ust
renesans twoich oczu dla moich ramion
Helleńska maszyna
doki krwi kochana
spawanie potem


Ptaki łagodne siadają na nas
jak znużone oddechy
rzeźbą jesteśmy w krajobrazie


Renesans kochana renesans
odrodzenie z popiołu
z ust nienawistnych
i z przymknięcia powiek
odrodzenie rąk ;
odrodzenie nóg


Niedawno jeszcze byliśmy kadłubami



To jest wiersz, który dawno temu otworzył przede mną wszystkie windy świata...
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Mithril, łącznie zmieniany 1 raz.