Uśmierconym bez wojny

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Maria
Posty: 7795
Rejestracja: ndz 05 wrz, 2010

Post autor: Maria »

pamięci skrzywdzonym wybuchem w Czarnobylu

jeszcze długo będą głuche tory
semafory w śpiączce.
echo pod przyzbą gryzie cementowe żale

śpi sarkofag

między pustymi betonami
(nazywano je kwartiry)
jednooki pies się błąka.

kot ze skrzydłami
upatrzył starą lalkę
czai się by zaspokoić
głód.

pamięć żywa jak tarczyca
złapana na gorącym uczynku
rakowieje
różnymi kolorami daleko od jądra
wszędzie tam gdzie medycynie zabrakło jodu
Nie myśl głośno, obudzisz uśpione.
Awatar użytkownika
babajaga
Posty: 143
Rejestracja: pn 22 lis, 2010
Lokalizacja: lubuskie

Post autor: babajaga »

Maria pisze:pamięć żywa jak tarczyca
złapana na gorącym uczynku
rakowieje
- to prawda
smutny a właściwy był to czas dla tych ludzi
który do tej pory zbiera żniwa
jaga