tu i teraz

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gloinnen
Posty: 3650
Rejestracja: śr 09 lut, 2011
Lokalizacja: Lothlórien

Post autor: Gloinnen »

Nie pozwól zbyt wysoko wzlecieć;
powstrzymaj niecierpliwe skrzydła,
nim porwą się na lata świetlne
i noc je zetrze z chrzęstem w trybach.

Nie pozwól też zbyt nisko upaść,
z lodowców rozbierz cichą przystań.
Gdy się pośliznę na minutach -
- do pionu przywróć mnie natychmiast.

Wsiąkajmy wspólnie w teraźniejszość;
narysuj śmiechem szlak najprostszy
i ucz, że każdy dzień ? na pewno -
- potrafi zawsze czymś zaskoczyć.
Dobro i zło należy pamiętać wiecznie. Dobro, ponieważ wspomnienie, że kiedyś nam je wyświadczono, uszlachetnia nas. Zło, ponieważ od chwili, w której je nam wyrządzono, spoczywa na nas obowiązek odpłacenia za nie dobrem.
/M. Gogol