jaśni panowie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

kilka razy wilk nosił
wzlotami czołganiem i wpław
choć to świnia ponoć się prosi
jemu ręce złożyli do braw



od-chody po nowojęzyczeniu
nie srebrem złoto
przyzwoleniem na wentylator
między uszami a brzegiem
paranoi paru gnoi )*



nosił wilk razy kilka
od ziemi do nieba przez piekło
u płota stoi kobyłka
choć słowo się jeszcze nie rzekło



na trzech króli-ków
tylko marchewka
z kijem nie podchodź
kreda na drzwiach
wyraźnie szara
Ctrl+ Alt+ Delete



nosił wilk kilka razy
do pana księdza i dziada
choć innym z dołkami do twarzy
to on w nie mordą powpadał
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Pier Dułka, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Łucja Kucińska
Posty: 417
Rejestracja: ndz 28 wrz, 2008

Post autor: Łucja Kucińska »

2 i 4 strofa wyhamowują po pędzących 1,3,5 - jakby na lodowisku w równych odstępach piach rozsypano.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Łucja Kucińska, łącznie zmieniany 1 raz.
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

można czytać 1,3 i 5 tylko..
można tylko 2 i 4..
można tez po lodzie,po piachu...
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Pier Dułka, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko