Nie jestem Elizą Doolittle

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gloinnen
Posty: 3650
Rejestracja: śr 09 lut, 2011
Lokalizacja: Lothlórien

Post autor: Gloinnen »

Z uśmiechu który ponoć najpiękniejszy
i bitych w białym złocie monet
chcesz ulepić królewnę
postawisz ją na środku ronda
niech wszyscy w pas czołem do stóp

cel prawie osiągnięty
werki pracują na odlocie
balejaż szpilki podwiązki
rozkwitaj mała rozkwitaj
schody do nieba przecież nie mają końca

ramiona uduszą się w zachwycie
noce kleiste od masy perłowej
łatwo oddasz w dobre ręce
nie wystarczyła plaża ukryta między dwiema
wydmami w miękkiej oprawie

jeszcze tylko ostatni szlif
podziw wchłoną setki opadniętych szczęk
ale to już nie będzie uśmiech najpiękniejszy

spłynie po policzku
pierwszego najlepszego

____________________
Glo.
Dobro i zło należy pamiętać wiecznie. Dobro, ponieważ wspomnienie, że kiedyś nam je wyświadczono, uszlachetnia nas. Zło, ponieważ od chwili, w której je nam wyrządzono, spoczywa na nas obowiązek odpłacenia za nie dobrem.
/M. Gogol