Danie główne

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Dominika
Posty: 32
Rejestracja: sob 27 wrz, 2008
Lokalizacja: Słubice
Kontakt:

Post autor: Dominika »

naklejam
pięć gwiazdek
mówili że to hotel z klasą
na drżące wargi nocy
wystawiając ją
do wiatru
smak ohydnego kremu
nałożony na pocałunek

rozcieram diament
między słowami
swoje serce tnę w kosteczkę
pył z obdartego motyla
ląduje na dnie
talerza

doprawiam
piaskiem z klepsydry
niczym solą w oku
życie przecieka między palcami

i nóż widelec
smacznego
a łyżka?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Dominika, łącznie zmieniany 1 raz.
''Poezja to przemiana krwi w atrament" T. Eliot
Mithril

Post autor: Mithril »

"A łyżka na to - nieeemożliwe" - poza tym "takie rzeczy to tylko w erze"


"naklejam pięć gwiazdek
mówili że to hotel z klasą
na drżące wargi nocy

wystawiając ją do wiatru
smak ohydnego kremu
nałożony na pocałunek

rozcieram diament między słowami
swoje serce tnę w kosteczkę
pył z obdartego motyla
ląduje na dnie talerza

doprawiam piaskiem z klepsydry
niczym solą w oku
życie przecieka między palcami

i nóż widelec
smacznego
a łyżka?"


Tłustek jakby zbędny................poza tym trudno mi sie troche do niego odnieść.................mimo, że trochę poprzestawiałem, za co przepraszam i................Serdecznie Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Mithril, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomasz Kowalczyk

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Jestem zdecydowanie za wersją Jarka.
[quote=""Dominika""]na drżące wargi nocy [/quote]
Ta fraza przypomniała mi bohaterkę serialu M.A.S.H... :-D
[quote=""Dominika""]życie przecieka między palcami [/quote]
"Przez palce".

Pozdrawiam

Tomek
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Tomasz Kowalczyk, łącznie zmieniany 1 raz.