niebo

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bożena
Posty: 5397
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: Bożena »

za zamkniętymi drzwiami
kolory nie znikają
a słońce nie chyli głowy
ukwieconej wyobraźnią

tam światło goni wiatr
i ziemia śpiewa

biel na błękicie
ujeżdża czas
dla aniołów
drzwi zamknięte
za którymi kolory nie znikają
a słońce nie chyli głowy

w wyobraźni widzę łąkę z milionami barw
i wirujące światło co gra na nosie i włosach
jak wiatr goniący liście

Romeo za skałą nuci miłosną pieśń
a ryby błyskają srebrnymi łuskami
w ogrodzie z tysiącem róż

w oddali niebo ciemnieje zniżając
horyzont

czy mogę odmówić i nie wejść

II wersja

niebo

za zamkniętymi drzwiami
kolory nie znikają
a słońce nie chyli głowy
ukwieconej wyobraźnią

tam światło goni wiatr
i ziemia śpiewa

biel na błękicie
ujeżdża czas
dla aniołów
Miłość - to wariactwo. Lecz tylko idioci nie wariują.