Jesienin S. "Wieczorem siwym..."

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Вечером синим...

Вечером синим, вечером лунным
Был я когда-то красивым и юным.

Неудержимо, неповторимо
Все пролетело... далече.. мимо...

Сердце остыло, и выцвели очи...
Синее счастье! Лунные ночи!

1925

Wieczorem siwym...

Wieczorem siwym, wieczorem gwiezdnym
Byłem ja kiedyś młody i piękny.

Niepowtarzalnie, nieodwołałnie
Wszystko minęło... odeszło...dalej...

Serce ostygło, przekwitły oczy...
O, siwe szczęście gwieździstych nocy!
Ostatnio zmieniony ndz 19 lut, 2012 przez Liliana, łącznie zmieniany 1 raz.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,