Pozdrowienia z urlopu.

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
biedronka basia
Posty: 2459
Rejestracja: śr 13 lip, 2011
Lokalizacja: Niemcy

Post autor: biedronka basia »

Hej :-)

Nie będę pisała do Ciebie o smutku i o tęsknocie, które ani nie chcą
na zawsze zniknąć w chmurach, w których mnie pełno, ani zaśmiać się na
umór, ani zamarznąć na śmierć.
Czy wiesz, że to wszystko co wymyśliliśmy jest tam gdzie było.
Nawet poukładało się z sensem i...wynurzone z chaosu szykuje się do
wiosny, którą powitamy tam i tu.
Postaramy się o nią oboje. Każde z nas.
Marzeń nigdy dość. I śmiechu :-)
Do zimy znowu będzie daleko. Wiesz jakie bywają... te obok i te zagraniczne - jak na
mojej karcie dla Ciebie z urlopu.
Niby biel, ale - podparta słonecznym blaskiem na tle błękitu - inna.
Daje tyle szczęścia. A gdy ono rozpiera wnętrze jak odrobina helu balonik,
to natychmiat czujesz jak cię unosi i jak stajesz się jej cząstką.
Dopiero, gdy gwar ponownie zabrzmi w uszach tonem pobudki
uśmiechniesz się sam do siebie i na nowo dostrzeżesz kolorowych
krasnali, poruszających się dziwacznie obok ciebie na dwóch noenowych deskach o
powabnej talii.
Podparty na kijkach pomyślisz - po to tu jestem...

Trzymaj się ciepło!

Basia
Awatar użytkownika
maybe
Posty: 5330
Rejestracja: pt 06 maja, 2011

Post autor: maybe »

:-) jaki ładny list :rozyczka:
Wiem wystarczająco dużo, żeby wiedzieć jak mało wiem.
Awatar użytkownika
Monika_S
Posty: 1422
Rejestracja: wt 12 sty, 2010
Lokalizacja: Radom/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Monika_S »

Zaczytałam się w tych pozdrowieniach :-) Bardzo obrazowe, plastyczne, troszkę smutne, ale także optymistyczne, z pewnością sentymentalne. Ciekawa forma.

Przeczytałam z przyjemnością :)

Pozdrawiam serdecznie :rozyczka:
"Nie komentujesz wierszy innym - nie dziw się, że inni nie komentują Twoich"
Awatar użytkownika
biedronka basia
Posty: 2459
Rejestracja: śr 13 lip, 2011
Lokalizacja: Niemcy

Post autor: biedronka basia »

Maybe, Moniko - serdecznie dziękuję :rozyczka: :rozyczka:

Pozdrawiam serdecznie zza biurka ;-)
Basia - biedronka