Mów do mnie...

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Biała mewa
Posty: 49
Rejestracja: śr 28 mar, 2012

Post autor: Biała mewa »

Mów do mnie, że mnie kochasz, miłujesz,
Mów że, po sercu moim żeglujesz,
Mów z wiatrem, z uśmiechem słońca,
Mów rankiem i z dniem końca,
Mów tak, jak mówię do Ciebie szeptem,
Mow wzrokiem, dotykiem, gestem,
Mów, to co serce i dusza kryje,
Mów, co czujesz, co w Tobie żyło i żyje,
Mów, gdy jest Ci smutno, gdy jesteś wesoły,
Mów, chcę słyszeć Twój szept, miłości słowa,
Mów, gdy wstaniesz, gdy spojrzysz w lustro,
Mów, gdy sam jesteś, a wkoło jest pusto,
Mów tak, gdy chcesz się przytulić, a Twe paluszki,
dotykają zamiast mnie, tej ciepłej poduszki,
Mów tak, gdy usta zakrywasz wyobraźnią,
pocałunków myśli i skrywaną jaźnią,
Mów tak i nie wstydź się,
Mów tak, chcę słyszeć melodię tę,
Mów, mów, mów ... nie tylko wśród snów,
nie tylko wśród marzeń,
magi wyrażeń,
Mów ...............
Kto w biegu do gwiazd ustał...lub nigdy biec nie umiał...Nie pozna tego smaku...Nigdy...Ubogi duchem...patrzy ...i spala się.W swojej małości...miernocie...Jest bezsilny...Niekochany....Nie kocha...!Zaskoczony końcem żywota...Miota się ...bezsilnie.........
anelehd
Posty: 238
Rejestracja: śr 28 mar, 2012

Post autor: anelehd »

Słowa... .
Proste?.
Nieprzypadkowe?.
zdecydowanie.
tak.
na pewno.
Słowa... .
Zwykłe?.
czerwonymi Wargami pisane?
zdecydowanie.
tak.
na pewno.
Słowa... .
Oddaleniem drukowane?.
Wspomnieniem rysowane?.
zdecydowanie.
tak.
na pewno.
Kobieta w Westchnieniu?.
Kobieta w Widzeniu?
Kobieta w Krasie?.
zdecydowanie.
tak.
na pewno.
Dziewczynica!.
Kochanica!.
Powiernica!!!.
egzystencjalnego oszołomienia Granica..
Ostatnio zmieniony śr 04 kwie, 2012 przez anelehd, łącznie zmieniany 2 razy.