księżniczka Świata całego

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
anelehd
Posty: 238
Rejestracja: śr 28 mar, 2012

Post autor: anelehd »

[center] :rozyczka:
nie za ciemna.
deszczowo-ciepła.
przed świtaniem trzecia.
nieliczne,zapalne okna.
raczej trzecia.
nieznacznie wietrzna.
raczej wilgotna.
zdecydowanie niechłodna.
na pewno kresowa.
na pewno to noc moja.

-spełniam tylko realne marzenia.
-no to już postraduje,
no to już rajcuje.
jest werwą wyszarzały,
jest weną wychorzały.
jest zwykłością wytarzany.
źle pisze,
fatalnie redaguje.
gwoli sedna,wbrew twórczym zasadom funkcjonuje.
ze dwiema porami ignorowany.
powiedzmy,tyle dyskryminowany,
tez chciałby z kawą niekiedy tam poczytać,
też z nią tam porozmyślać,
też z nią tam pomarzyć.
bez umiarów.
bez fanfarów
bez zamiarów.
przecież tacy jak On,nie mogą ich mieć.
teraz?.
tam?.
nie mogą?.
mogą.
lecz wcieleniem Wyjętego.
lecz kreacją Dotkniętego.
tam?.
teraz?.
nie mogą?.
mogą.
lecz rolą pospolitego Złodzieja.
lecz rolą utraconego Złudzenia.
a co do Jej walorów,to pełna zgoda.
Talent niezrównany.
Pisarz doskonały.
Literat strikte zawodowy.
raczej... wyprzedzająca.
nie... strofująca.
raczej... młoda,
nie... szablonowa.
ale czemu?.
ale czemuż On?.
co?.
-spełniam tylko realne marzenia.
nigdy w szarym,
nigdy w byle jakim,
nigdy we własnym... .
nigdy.
przenigdy
nigdy nie natknąłem tak dynamicznie,
tak specyficznie,
tak sięgającej głębnie.
to bez precedensu.
to bez niesensu.

...
[/center]
Ostatnio zmieniony pt 20 kwie, 2012 przez anelehd, łącznie zmieniany 5 razy.