walseiwd,chess player

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
anelehd
Posty: 238
Rejestracja: śr 28 mar, 2012

Post autor: anelehd »

[center] :rozyczka:
Słowa zapadają w pamięć i serce,
bardziej niż czyny.
Ci,
którzy są czułego wnętrza,
lub mają pociąg do niepospolitej poezji,
niekiedy...
tracą zdrowy rozsądek
dla twórców słów nieprzypadkowych
./sasanka/
...
rejony jedenastej rano.
fotel głęboki..
telegazeta.
magazyn pomięty,tygodniowy
kawa marki czerwonej,
szklanka zwykła.
popielniczka niespodzianie umyta,
no i papierosy czerwone.
no i okno otworzone,
no i pokoik.
ma jeden tylko.
nim jest oszołomiony.
nim często tęskni za Białogłową,
której tak nie zwodząc,nigdy nie posiadał.
nim często tęskni,az do przesady wszelakiej.
nim czasami tęskni,za Spacerem stosownym,
towarzystwem wolnym,
asystą ptaszków śpiewnych akcentowanym,
wieczorową porą odkładanym,
alejkami Parku szlachetnej acz źródlanej alkowy,
sytuowanymi gdzieś na wschodnich...
jego Kresach przecudownych.
...
cytując i parafrazując klasyka mniej znanego,
Szachiści,
to genialne umysły analityczne,
z matematyczną wręcz precyzją,
umiejący wyłuskać istotę kobiecej duszy,kilkoma wersami,
a istotę kobiecej fizjonomii,
kilkoma dobrze obliczonymi ruchami
,K.
...
:rozyczka: [/center]

[ Dodano: Sob 21 Kwi, 2012 ]
sorry.
nigdy nie wiem.
wersy?.
to wyrazy,linijki,czy zwrotki?.
tragedia moja.

[ Dodano: Sob 21 Kwi, 2012 ]
anelehd, ciało?,
tak lepiej,
ale bałem się podpaść pod Ustawę... np. jakąś.
ok?.
ps.
i dlatego ta nieszczesna a dla mnie bolesna... fizjonomia.

[ Dodano: Sob 21 Kwi, 2012 ]
emde
Administrator
Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 Z gitarą
gdybym
gdybym wówczas poszedł inną drogą
może bym spotkał przyjaciela
może nikogo
może byłbym z nią
:rozyczka:
nie ma możliwości wyrazić swojego Słowa.
to może tu.
prosze Pani.
Pani ten Wiersz,nie jest zwykłym Wierszem.
to jest już Tortura Człowieka.
to jest już Wgniatanie męskiej Duszy w "otchłanie"samego Raju.
Fascynujące.
Ostatnio zmieniony sob 21 kwie, 2012 przez anelehd, łącznie zmieniany 9 razy.