obłęd

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
anelehd
Posty: 238
Rejestracja: śr 28 mar, 2012

Post autor: anelehd »

[center]/-/
nieprzewidywalnym
omuskana trzecia godzina po ranku.
roszona mżawką obiadowa pora.
chmurny czas podwieczorku.
bezsenne dni,
bezsenne noce,
to dar z samych Wysokości,
wykleństwo,
czy też atrybut niecnej już przypadłości?.
bezsenne dni.
bezsenne noce.
kiedy ktoś czuje się opuszczony
przez tego Kogoś,przez to Coś,
w każdym razie przez To,
czego rozum nie ogarnia nawet i tych Innych?.
co winien poczynić zawtedy?.
szukać szlaku znownego do tego Kogoś,
do tego Coś,do tego To?.
zostawić samym sobie zaś tych Innych?.
bezsenne dni.
bezsenne noce.
byle jakie pół godziny nastanej ciemności.
gorętszym księżycem opatulony,
nieodgadniony i kolejny krąg.
całkiem bezruszna godzina czwarta,
tuż przed wstawaniem samym.
bezsenne dni.
bezsenne noce.
czemuż to...
najdrobniejszy nawet okruszek tego co trwa,
a co niewątpliwie musi przeminąć,
przynależy zawsze i wyłącznie i tylko...
do tych niby urodziwych,
do tych skrywanie beznamiętnych,
do tych niby nieskazitelnych?.
bezsenne dni.
bezsenne noce.
niedostatkiem sjesty stargane wieczory,
niedoborem snu wytargane ranki,
to z samych Niebios podarki,
wyklęcia,
czy też bezradności niecnej już przypadki?.
...[/center]
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

ciekawie poprowadzony tekst, z elementami mantry?, interesującymi zabiegami językowymi ( najbardziej - bezruszna godzina), niektóre środki stylistyczne (wytragane ze snu ranki), mam jednak uwagę - wpadasz w manierę, to jest niebezpieczne, bo po kilkunastu tekstach może się znudzić ( nadmierne wykorzystywanie imiesłowów przymiotnikowych. Tylko nie pisz mi, co nie wiesz, o czym mówię, bo będę zła). I bądź konsekwentny w stosowaniu interpunkcji, bo taka samowolka też mnie wkurza i uznaję to za niechlujstwo w zapisie, no! I nie dziękuj za mój koment, bo "pierwszym bym pałkę strzaskał na Twej głowie", La
anelehd
Posty: 238
Rejestracja: śr 28 mar, 2012

Post autor: anelehd »

wykorzystywanie imiesłowów przymiotnikowych,nie wiem.i już.
maniera?,słyszałem juz o tym.
Latima?,a coz to za zniewalający Nick.
aha.
lubi Pani Spacery?.

[ Dodano: Pon 30 Kwi, 2012 ]
sorry.
a ta Pani mantra?.
to co?.

[ Dodano: Pon 30 Kwi, 2012 ]
zapomniałem.
dziekuję Pani za Komentarz.
dziekuje wnownie i znownie,Madame L. :rozyczka: