Odchodzę daleko....

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Biała mewa
Posty: 49
Rejestracja: śr 28 mar, 2012

Post autor: Biała mewa »

Czasem słońce świeci, czasem ciemne chmury,
czasem widać morze, czasem też i góry,
chciałam tak daleko, czasem aż za wiele,
niebo tęcza świeci, czasem w oczy wieje,
nie żal mi niczego, nie żal mi miłości,
zawsze ona była celem codzienności,
skryje swoją duszę, schowam swoje wiersze,
może czas zamienić w kamień moje serce,
wrócę do swych maków, gdzie się urodziłam,
gdzie się w różę białą w nocy zamieniłam,
czasem wspomnij o mnie, czasem okryj słowem,
zawsze kochać chciałam, zawsze lśnić pragnęłam,
kiedyś może wrócę, może gdzieś się zjawię,
z sercem pełnym kwiatów znowu się pojawię.
Kto w biegu do gwiazd ustał...lub nigdy biec nie umiał...Nie pozna tego smaku...Nigdy...Ubogi duchem...patrzy ...i spala się.W swojej małości...miernocie...Jest bezsilny...Niekochany....Nie kocha...!Zaskoczony końcem żywota...Miota się ...bezsilnie.........
anelehd
Posty: 238
Rejestracja: śr 28 mar, 2012

Post autor: anelehd »

:rozyczka:

[ Dodano: Pon 07 Maj, 2012 ]
Biała mewa, tzn.taki sposób Pisania,Tworzenia
dla mnie jest Poezją.
kropka i koniec.

[ Dodano: Pon 07 Maj, 2012 ]
Biała mewa, wiele napisałem juz nt temat.
jaki?.
wspaniale piszesz,Moniko.
cudnie to robisz,a... .
co?.
poza mną nikt tu nie zagląda.
czemu?.
smutne to,ale prawdziwe?.
smutne to,ale dla mnie osłupiające.
smutne to,ale dla mnie szokujące.
Twoją Twórczość można nazwać Poezją Poezji.

[ Dodano: Pon 07 Maj, 2012 ]
Biała mewa, jak można Tworzyć bez Szczerości az do bólu?.
a jak bez Cierpienia bez granic?.
nurtują mnie te Zapytania bez końca.
interesujący tekst dzis czytałem.
gdzieś?.
zaraz.
może sobie przypomnę.
w każdym razie polecam Go.
juz wiem.
to było pióro samej Pani emde.
mozna znależć tam wiele odpowiedzi.
wiele?.
bardzo wiele.
milej nocy Biała Mewo

[ Dodano: Pon 07 Maj, 2012 ]
Biała mewa, ławeczka?.
ławeczka?.
a na niej sam biały Anioł.
a na niej sam Cud Natury.
a na niej sam skromnością obwiany Czlowiek.

[ Dodano: Pon 07 Maj, 2012 ]
Biała mewa, tylko Dureń może powiedzieć,że Kobiety róznią sie urodą.
wszystkie są jednakowo Piękne.

[ Dodano: Pon 07 Maj, 2012 ]
Biała mewa, najwspanialszym "Obiektem"...
wmontowanym w Ciało Kobiety jest Dno Serca.

[ Dodano: Pon 07 Maj, 2012 ]
Biała mewa, wydaje mi sie,
że apogeum męskich pragnień,
pożądań...
winno byc i to bezdyskusyjnie
napomniane owe Dno Serca.
Ostatnio zmieniony sob 05 maja, 2012 przez anelehd, łącznie zmieniany 8 razy.