pani domu

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
anelehd
Posty: 238
Rejestracja: śr 28 mar, 2012

Post autor: anelehd »

[center] :rozyczka:
telegram
Wygram.stop.wezmę Wszystko.stop.Sztuka ponad Rozum.stop

drogi... ?
przepraszam.
nie wiem jak Pana nazwać,
bo przecież nie... Pisarzu.
szanowny... ?
nie wiem dalej.
w każdym razie tak Utytułuję...

a Pan mnie prowokuje,
chciałby wiedzieć,
co sądzę.
Nic z tego.
Czy lubię Pana pisanie?
A skądże!
Więc dlaczego czytam
bez zająknięć?
Bo, widzi Pan,
czuję taką bratnią duszę,
co szuka na przekór,
znaczy pod górę,
ale zaimków skróconych
nie przepuszczę.
Mówi Pan
- przez wrzosowiska?
Tylko w południe.
Że" poprzez czas.
poprzez życie".
Wiem, tak się tylko pisze.
Dwie sprzeczności z natury
nie popłyną
ani w dół rzeki
ani do góry.
Proszę nie mówić
"w razie czego powiem, więcej nie będę".
bo sam Pan w to nie wierzy.
Załączony obrazek
już temu przeczy.
Pan się śmieje,
Pan mnie zna nadmiernie,
to mnie przeraża.
Ach, to te wiersze.

Szybko uczę się czytać,
doceniam odmienność,
ani wers rozstrzelony
mnie nie odepchnie.

"wielkim Poetą był"
( Pan, co nie rozróżnia części mowy, przecież rozumie)
jesteśmy jak dwa słońca
na krańcach
A które wyżej sięgnie?
Nie dla sławy
ani marnych poklasków,
ale by sobie udowodnić
"muszę być najlepszy.
muszę.
muszę i muszę.
nic,
i nikt mnie nie powstrzyma."
Wiem, przecież wiem!
ja też! :rozyczka:
w podpisie,

Latima,poetka


ps/ zmyliło mnie
to zapowiedziane
nowe pisanie
ale tylko na chwil kilka
przez zagłuszanie.
teraz już rozpoznaję, ja
/-/
na podst,
Komentarza do tekstu pn."Latima",
Wysłanego: Pon 14 Maj, 2012 ,
na ogrodciszy.pl,

...
telegram
tak Okrutnie napisane.stop.to Miłością przepełnione Pismo.stop.
że stracilem kilka Zmysłów na Raz.stop.Madame Latima.stop.
dziękuję.ja ?.nie.inaczej.dziękujemy.stop.kto?no,ja i Sztuka.stop.
bo to jest Sztuka.stop.pierwszy raz w życiu nie zmieniłem ani słowa.stop.
ani kropki,ani cokolwiek.stop.jedynie co uczyniłem,to czytając.... .stop.
marzeniem swym Je jeno dogłaskałem.stop.to Dzieło powstało tak na metodę,
Niewiadomo jak,i Kiedy.stop.inaczej.
powstało na zasadzie tzw.Pioruna z jasnego Nieba.stop.
nie sprawdzam nawet czego, co tu dopisałem.stop.
Sztuka nade wszystko,proszę Państwa.stop.
aha.stop.w sprawie b/z,jeszcze.stop.tylko Powitanie i Rozstanie.stop?
[/center]

[ Dodano: Wto 22 Maj, 2012 ]
MYŚL ROKU albo nawet Dwóch
Julka
julka
Dołączyła: 14 Lut 2011
Posty: 776
Skąd: Kamienna Góra

Wysłany: Sob 28 Kwi, 2012
Może się pogniewasz o to, co czując napisałam szczerze, ale uważam,
że nie obraziłam Cię tu niczym, i nie straciłam u ciebie niczego,
bo nigdy niczego nie miałam, prócz tego o czym tu piszę.
Ostatnio zmieniony pn 21 maja, 2012 przez anelehd, łącznie zmieniany 12 razy.