człowiek w krzywdzie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
anelehd
Posty: 238
Rejestracja: śr 28 mar, 2012

Post autor: anelehd »

[center]/-/
marzenie na niby
tworzenie na niby.
życie na niby.
nawrócić do korzeni.
powrócić do natury.
za każdą cenę....

czemuż tak goni ?
czemu tak bieży ?
gdzie
tak aż spieszy ?
mam go tak mało.
mam tak niewiele.
mam tylko troszeczkę.
najwyżej
jedną jego już kropeleczkę,
życie na niby.
tworzenie na niby.
marzenie na niby...

zostań trochę ze mną.
choć niewielką chwileczkę.
zostań.
nie idź.
nie ciągaj mnie ze sobą jeszcze.
marzenie na niby.
tworzenie na niby.
życie na niby...

mam cię już tak mało.
mam tak niewiele.
mam tylko troszeczkę.
najwyżej
jedną twą chyba już kropeleczkę.
czemu tak gonisz ?
czemuż tak bieżysz ?
gdzie
tak aż spieszysz ?
powrócić do korzeni.
nawrócić do natury.
za wszelką cenę...
inaczej, marzenie na niby.
inaczej, tworzenie na niby.
w innym razie, życie na niby...

...[/center]

[ Dodano: Sro 23 Maj, 2012 ]
anelehd, auto-komentarz
partia szachowa jak to to partia.
szachy,
te internetowe
juz wołaja o pomste do Nieba.
coraz więcej nieuczciwości,
krętactw,
podłości.
prawie tak samo jak na większości... .
[Date "2012.05.23"]
[Round "7"]
[White "wadud"]
[Black "adi41champ"]
[Result "1-0"]
[Time "16:44:02"]
[TimeControl "180"]
[WhiteElo "1644"]
[BlackElo "1651"]
w szachach
coraz mniej też Radości.
ilu Ludzi w Polsce zobaczy "na szybkości" ten Ruch,
który ja uwidiłem?
jaki?
taki?
18. Rxh7 Kxh7
rywal mając wysoki ranking zabrał wieże.
po co?.
a skad mam wiedziec?
oto zapis tej dzięki Bogu uczciwej partii.
...
1. d4 e6 2. Nf3 d5 3. c3 f5 4. Bg5 Nf6 5. e3 Be7 6. Bd3 O-O 7. h4 c6 8. Nbd2
Ne4 9. Qe2 b5 10. O-O-O a5 11. Ne5 b4 12. g4 bxc3 13. Nxe4 cxb2+ 14. Kb1 fxe4
15. Bc2 Bxg5 16. hxg5 Qxg5 17. f4 Qe7 18. Rxh7 Kxh7 19. Qh2+ Kg8 20. Rh1 1-0
...
-a co winnien uczynić?
-poddać natychmiast,
i grzecznie podziękować.
Ostatnio zmieniony śr 23 maja, 2012 przez anelehd, łącznie zmieniany 8 razy.