Biała mewa

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
anelehd
Posty: 238
Rejestracja: śr 28 mar, 2012

Post autor: anelehd »

[center] :rozyczka:
Marzenie bywa Mewą.
Sen zaś, koloru bywa białego.

mam zgodę na Wynurzenie?, Biała mewo
moje,
osobiste,
nikogo innego,
własne...
często wychodzę z Nim na Spacer.
z kim?
z Psem, którego nie mam i nigdy nie miałem?
nie, Biała mewo.
mam dość tego Niegodziwca już.
wychodzę.... .
wstydzę się powiedzieć.
co,
muszę?.
dobrze.
wychodzę z pewną stonowaną,
dystyngowaną
a przede wszystkim stosowną Panią.
Biała mewo?
wówczas
Spacerem idziemy wolno,
niekiedy
bardzo wolno.
dobrze,
przyznam się...
wtedy
sporadycznie zatrzymujemy się.
chwilką, co prawda,
jednak robimy to.
Biała mewo?
Ona ma rezolutne,
rzewne,
coś
sposobem Pani oczy...
na wietrze zaś
ramionem opadające,
wyczekujące,
dłuższe,
modre Jej włosy
prezentują się dramatycznie zgoła.
zazwyczaj
chadzamy Parkiem szlachetnym.
na ogół
drepczemy milczeniem subtelnym.
Biała mewo?
zawtedy
serce me łomocze niczym Big Ben.
szczególnie
podczas niezdarnych prób dosięgnięcia dłoni Jej.
Biała mewo?
takie Wynurzenie miewałem i miewam...
och...
ho, ho, ho...
zapomniałbym.
często bywało i bywa tak,
w Wynurzeniu osobistym, rzecz jasna.
mówisz, adorujesz?
za mało, dla mnie za mało to...
powiadasz, tęsknotą ogarniasz?
za mało, dla mnie za mało to również...
masz Niepokój czuć, na punkcie mym.
Biała mewo?
widzi Pani...
jakim Wynurzeniem dysponowałem i dysponuję?
mój Sen jest Mewą.
moje Marzenie zaś, koloru jest białego.

...

Tytułem
jest pseudonim literacki
Poetki znamienitej
.[/center]