Pokłon

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
semiramida
Posty: 566
Rejestracja: sob 05 maja, 2012

Post autor: semiramida »

POKŁON

ciągle czegoś szukam w trawy pióropuszu
i z legend pragnę wskrzesić południcy widmo
a do tańca mi spieszno - na mroczne wesele
dzban wodą wezbrany przytulam do uszu
słucham jak szemrze swoją pieśń przejrzystą
gładzę trawę pogańską coraz śmielej śmielej

padam na kolana i o litość błagam
stare bóstwa ze snu wiecznego zbudzone
one znów przez ziemię wędrują pochodem
a każde bóstwo innym mnie kwiatem wysmaga
czerwieni i krwawych zapachów spragnione
niesyte modlitw ludziom wydartych z upojeń