Kapusta w zagonie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
seweryna
Posty: 2
Rejestracja: ndz 29 lip, 2012

Post autor: seweryna »

Dwa są życia modele, dwa życia sposoby:
Jeden życie spokojne, drugi życie w pośpiechu.
Dwa są życia modele, dwa życia sposoby
Jeden tylko do płaczu, drugi tylko do śmiechu”
G. Turnau


Dwa są życia modele, dwa są życia sposoby
Prawda to znana od wieków, temat wcale nie nowy.
Temat wcale nie nowy, ale żywy wiecznie
Życie mi płynie spokojnie, czy jak pociąg gna śpiesznie?

A może ja tylko sobie egzystuje:
Marzeń nie spełniam i planów nie snuję.
Umykam za swoje cztery bariery
I w nosie mam wszystkie świata maniery.

A może jakby kapusta w zagonie
Tam idę, gdzie cudze poniosą mnie dłonie?
Nie wiem, i wolę zostać w tej niewiedzy.
Z czasem to i życie się kiedyś uleży.
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

Witaj, seweryno. Czemu wstawiłaś ten wiersz w tym dziale?
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde
seweryna
Posty: 2
Rejestracja: ndz 29 lip, 2012

Post autor: seweryna »

Wstawiłam w tym temacie, ponieważ jest to nie było tematu ,,Dla początkujących i przerażonych", a ten wydał mi się najsympatyczniejszy.
Awatar użytkownika
biedronka basia
Posty: 2459
Rejestracja: śr 13 lip, 2011
Lokalizacja: Niemcy

Post autor: biedronka basia »

seweryna pisze:
A może jakby kapusta w zagonie
Tam idę, gdzie cudze poniosą mnie dłonie?
:rozyczka: Podoba mi się to porównanie.

Ale życie to nie tylko sposoby dwa...

Pozdrawiam uśmiechem, Seweryno :-)
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

seweryna pisze:Dla początkujących i przerażonych
:-D Każdy przez to przechodził!
Następne wiersze wklejaj w wyższe działy. Powodzenia! :rozyczka:

A wiersz - taki sobie. :zniesmaczony:
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde