amazońska nuta

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Abi
Posty: 675
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: z wiersza

Post autor: Abi »

      • amazońska nuta
    • dwanaście godzin lotu i wszędzie beboki
      sznurują drogi bite gliniastą powłoką
      za ladą mgły schowany równik wielkiej rzeki
      po brzegi pełnej wahań czy płynąć czy cofnąć

      napastliwe komary brzęczą krwawy chorał
      mijając sprytnie harpie pomiędzy lianami
      gdzie nikłe światło słońca przedrzeć się nie zdoła
      a tajemniczy szaman mrokiem jest wsysany


      pozostaję bez ruchu kurarą zatruta
      amazonia tuż za mną w tonacji i nutach


      [size=99px](22.09.2007r)[/size]
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Abi, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek