zgłoszenia do 21.03 Pisz i śpiewaj poezję

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

Ogólnopolski Festiwal PISZ i ŚPIEWAJ POEZJĘ odbędzie się w Piszu w dniach 18-21 kwietnia 2013 roku.

Ponieważ jest to dziesiąta, jubileuszowa edycja festiwalu, organizatorzy przygotowali wyjątkowo bogaty program o charakterze edukacyjnym i artystycznym, w ramach którego odbędą się: recitale, koncerty, prezentacje i wskazania, spotkania literackie, otwarty Turniej Jednego Wiersza o „Złotą Monetę Gałczyńskiego” pod patronatem Burmistrza Pisza, ognisko w Muzeum K.I. Gałczyńskiego w Praniu, warsztaty poetyckie oraz muzyczne z udziałem wybitnych polskich pisarzy i poetów oraz artystów, którzy wykonują piosenkę autorsko-literacką.

Twórcy zainteresowani warsztatami oraz udziałem w festiwalu mogą do 21 marca 2013 roku przesyłać zgłoszenia na adres: Miejsko-Gminna Biblioteka Publiczna w Piszu Pl. Daszyńskiego 7A, 12-200 Pisz, tel. 87 423 27 97, z dopiskiem - „warsztaty poetyckie/muzyczne”. Warsztaty muzyczne poprowadzi Mirosław Czyżykiewicz, natomiast poetyckie – Barbara Gruszka-Zych, Beata Patrycja Klary i Krzysztof Kuczkowski. Zgłoszenie winno zawierać krótką informację o autorze, zestaw 3-5 wierszy, adres pocztowy oraz kontakt mailowy i telefoniczny. Organizator przewiduje 21 miejsc dla uczestników warsztatów poetyckich (trzy grupy) i 6-7 miejsc dla uczestników warsztatów muzycznych oraz zapewnia noclegi. Koszty dojazdu i wyżywienia pokrywają uczestnicy. W razie, gdy ilość zgłoszeń przekroczy ilość przewidzianych miejsc, organizator zastrzega sobie prawo wyboru zgłoszeń.
Ostatnio zmieniony ndz 03 lut, 2013 przez Mariola Kruszewska, łącznie zmieniany 2 razy.
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde