syneczek

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Hanna Dikta
Posty: 1414
Rejestracja: śr 26 lis, 2008

Post autor: Hanna Dikta »

jest odkąd pamiętam
z czapką naciągniętą głęboko na oczy
wrośnięty w próg domu
przezroczysty element krajobrazu

w zasuszonych palcach
spłowiała zabawka kikut papierosa
w oczach długometrażowy film z naszej ulicy

chodź syneczku do domu mówi matka
i bierze za rękę trzyletniego chłopca
/jeszcze nie zobaczył jeszcze może wszystko/

potem długo w nocy
rozciera na dłoni spopielałe włosy
zmawia kołysanki

ślina wsiąka w jasiek
dogasza rojenia o szczęśliwszym jutrze
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Hanna Dikta, łącznie zmieniany 1 raz.