Zaproszenie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jan Stanisław Kiczor
Administrator
Posty: 15130
Rejestracja: wt 27 sty, 2009
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jan Stanisław Kiczor »

Zaproszenie

Zauważ proszę, że piszę do ciebie
kolejną kartkę. Pozdrawiam z ogrodu
w którym majowo jest i coraz cieplej.

W rogu zagnieździł się lelek kozodój,
hortensja pnąca jeszcze nie zakwitła
(pewnie z powodu tych przydługich chłodów).

Martwi mnie trochę, że jakoś zamilkłaś,
a przecież czekam, kiedy znów zagościsz;
(twój ulubiony rozrasta się widłak).

Ranek nie całkiem wyzbyty senności,
jeszcze wilgotny, gorąco zaprasza.
Ja się przyłączam, jak można najprościej.

Z bukietem drobnych niezapominajek,
z kawą (znasz przecież aromat i posmak).
Bo cóż, że wokół pachnie urodzajem?
Ty i ja obok. To dopiero wiosna!


.
Imperare sibi maximum imperium est

„Dobry wiersz zdarza się rzadziej / niż zdechły borsuk na drodze (…)” /Nils Hav/