Optymistycznie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jan Stanisław Kiczor
Administrator
Posty: 15130
Rejestracja: wt 27 sty, 2009
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jan Stanisław Kiczor »

Optymistycznie

fryzjerce


Nie narzekaj, że maj minął w złej oprawie
Do spacerów romantycznych nie nastrajał,
Tylko popatrz, właśnie dojrzał już dmuchawiec
I czerwona koniczyna z żukiem baja.

Przyjdzie czerwiec, powiadają - ma być ciepło,
Ba, upalnie na polanach i na łąkach.
Trzeba tylko z sobą zabrać tę uległość
na wypadek, gdy się właśnie miłość spotka.

Nie jest pewne, czy potrzebny koszyk, kocyk,
Gdy już dojdzie co do czego - tam, na trawie;
Bo przeczuwam, że wystarczy (będzie dosyć)
Pocałunków, innych pieszczot i rozbawień.

Co ma nadejść, to nadejdzie. Cierpliwości.
W czerwcu także ogrom uczuć można gościć.


.
Ostatnio zmieniony ndz 02 cze, 2013 przez Jan Stanisław Kiczor, łącznie zmieniany 2 razy.
Imperare sibi maximum imperium est

„Dobry wiersz zdarza się rzadziej / niż zdechły borsuk na drodze (…)” /Nils Hav/