Mistrzyni

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
faniente
Posty: 26
Rejestracja: sob 08 lip, 2017

Post autor: faniente »

cóż ci mogę obiecać ciepły powiew wiosny
niepewność powtykaną w bukieciki czasu
kruchość lodu na rzece smak igiełek sosny
błysk uczucia jak promyk pośród gęstwin lasu

ofiaruję ci słowa którymi jak dłutem
może zdołam wyciosać nasze przywiązanie
dodam jeszcze niepewność i serce rozprute
lecz jak nowe bo dratwą dni pocerowane

ty obiecaj mi światło gdy zginę w ciemności
że odnajdziesz gdy zniknę poznając po krokach
że schowasz w swych dłoniach gdy smutek zagości
jeszcze to że pierwszy wyznasz że mnie kochasz
Chcę być poetą jak Wy
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

Czyj to wiersz?
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde
faniente
Posty: 26
Rejestracja: sob 08 lip, 2017

Post autor: faniente »

no właśnie nie pamiętam nazwiska :(
Chcę być poetą jak Wy