Prolegomena do miłości

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jan Stanisław Kiczor
Administrator
Posty: 15130
Rejestracja: wt 27 sty, 2009
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jan Stanisław Kiczor »

Prolegomena do miłości


Może odnaleźć ten ślad -
"malinkę" na szyi;
tam się wszystko zaczęło,
nim zmysły, oderwane od ciała,
rozpierzchły się w cieniu lamp.

Coś cichnie, gubi tropy,
pełznie niespiesznie

Na obrusie splecione dłonie.
Nie wiedzą
jak się rozstać.

.
Ostatnio zmieniony pn 03 lut, 2014 przez Jan Stanisław Kiczor, łącznie zmieniany 2 razy.
Imperare sibi maximum imperium est

„Dobry wiersz zdarza się rzadziej / niż zdechły borsuk na drodze (…)” /Nils Hav/