Budujemy mosty

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fryzjerka
Posty: 1008
Rejestracja: pn 27 gru, 2010
Lokalizacja: Małopolska
Kontakt:

Post autor: fryzjerka »

Mówisz, że wszystko skończone,
okropne, czasem tak bywa.
Przez jedno głupiutkie zdanie,
odchodzi miłość szczęśliwa.

Druga niezręczna wypowiedź,
przyjaźń się chowa po kątach
i tylko czekać, gdy w końcu,
znajomość gdzieś się zapląta.

A gdyby słowa zamienić
na inne, takie wybrane,
to sądzisz, że kwestią czasu,
mogłoby być znów jak dawniej.

Czasem coś trzeba przemilczeć,
a nawet przełknąć z niesmakiem,
już nie pamiętam, mówiłeś,
ważne, że razem pod dachem.


druga wersja

Mówisz, że wszystko skończone,
okropne, czasem tak bywa,
przez jedno głupie wyznanie,
odchodzi miłość szczęśliwa.

Druga niezręczna wypowiedź
i przyjaźń milknie speszona,
już tylko czekać, gdy w końcu,
znajomość zapomni o nas.

Trzeba uważać na słowa,
są przecież inne, wybrane
i wtedy szczęście powróci,
możliwe jutro nad ranem.