Pilnie potrzebna moskitiera

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fryzjerka
Posty: 1008
Rejestracja: pn 27 gru, 2010
Lokalizacja: Małopolska
Kontakt:

Post autor: fryzjerka »

Obudził mnie wstrętny komar,
potem przyszedłeś po miotłę,
przepędzić złego pająka,
co usiadł sobie nad oknem.

Sen odszedł , prędko nie wróci,
oczami święcę do rana,
pewności nie mam, lecz sądzę
że będę zła, niewyspana.

Mam pomysł, kupię tabliczkę,
napis umieszczę z rozpaczy,
„cisza, nie wolno przeszkadzać!
śpię dawno, jakby inaczej”...

Kto nie chce praw uszanować,
usłyszy słowa brutalne,
możliwe polecą drzazgi,
a skutki będą fatalne.

Z komarem sobie poradzę,
gdy jeszcze zakupię lupę,
przełożę go na kolano,
mocno przetrzepię mu d…