Gratulacje

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
biedronka basia
Posty: 2459
Rejestracja: śr 13 lip, 2011
Lokalizacja: Niemcy

Post autor: biedronka basia »

Marioli Kruszewskiej

i

Małgosi Tomala


serdecznie gratuluje zdobycia trofeów literackich :-)


:brawo:

:<3:
Basia - biedronka
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

Pięknie dziękuję, ale... o co chodzi? :?:
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde
Awatar użytkownika
biedronka basia
Posty: 2459
Rejestracja: śr 13 lip, 2011
Lokalizacja: Niemcy

Post autor: biedronka basia »

Wieczór w Komorowie
Po Komorowie zmierzch spaceruje
Aleją Starych, choć młodych, Lip,
mojemu miastu się przypatruje,
któremu obcy stołeczny blichtr.



Ref. O moim mieście to jest piosenka,
o moim mieście składa się rym,
tu w Komorowie od lat już mieszkam,
choć to nie Paryż, Wiedeń czy Rzym.

Do Komorowa zawsze powrócę
choćby zza siedmiu mórz, siedmiu gór,
o Komorowie refren zanucę,
szepty z ogrodów złożą się w chór.



Hej, przyjacielu, zatrzymaj auto,
popatrz, jak pięknie Utrata lśni
i starym willom przyjrzyj się, warto,
w nich tajemnica historii tkwi.

Po tych alejkach pani Dąbrowska,
błądząc, zbierała naręcza słów,
potem splatała je w swoich książkach
w warkocz przetkany zapachem bzów.

W parkowym gąszczu szept zakochanych
żegna schodzący do stawu dzień,
a z pałacowej bielonej ściany
rusza na spacer znajomy cień.

Pogodny wieczór gwiazdy policzył,
zrzucił naddatek na szpice bram
i księżycowi drogę wytyczył.
Komorowianie, dobranoc wam.


Dzisiaj przeczytalam o nagrodzie, tutaj, na forum... W jakim konkursie - nie wiem :-)

O Malgosi wyczytalam w necie, nawet poznalam Ja na zdjeciu :-)
Basia - biedronka
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

Ach, Komorów. Bardzo ładne miejsce, a jakie życzliwe! :-D Jeszcze raz dziękuję.
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde
Maria
Posty: 7795
Rejestracja: ndz 05 wrz, 2010

Post autor: Maria »

no to brawo - bo to nasi :brawo: :brawo: