do 05.06 O dzban czarnoleskiego miodu

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

Celem ogólnopolskiego konkursu literackiego jest promocja poezji inspirowanej twórczością Jana z Czarnolasu i ideami epoki renesansu. Udział w konkursie mogą wziąć poeci niezrzeszeni w związkach twórczych.
W konkursie nie mogą brać udziału wiersze już publikowane lub nagrodzone w innych konkursach. Autorzy mogą nadsyłać tylko po jednym zestawie wierszy.

Na konkurs należy przesłać trzy wiersze (w trzech egzemplarzach) opatrzone godłem, dostarczając w zaklejonej kopercie informację zawierającą: imię i nazwisko oraz dokładny adres (nr tel.) autora do 5 czerwca 2014 r. na adres: Muzeum Jana Kochanowskiego w Czarnolesie, 26-720 Policzna.

Organizatorzy przygotowali nagrody, o podziale których zadecyduje jury powołane przez organizatorów.

Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w czasie "Czarnoleskich Spotkań Sobótkowych", na które laureaci zostaną zaproszeni.

Cały tekst: http://radom.gazeta.pl/radom/1,48201,15 ... z31WRlmIlD
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde